Puretina s umakom od gljiva

Pureći odresci uz umak od gljiva, uz kuhane zelene šparoge i krumpir savršeno će se uklopiti kao današnji ručak.

  • 20 min
  • Jednostavno
Puretina s umakom od gljiva

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Pureće odreske posolite, pospite paprom, ružmarinom, nakapajte limunovim sokom i prelijte uljem. Ostavite kratko marinirati.
  2. Meso stavite na zagrijanu grill tavu i popecite na srednje jakoj vatri sa svake strane. Meso izvadite iz tave i pokriveno ostavite sa strane.
  3. U drugoj tavi na zagrijano ulje stavite grubo narezane gljive i kratko popecite uz miješanje.
  4. Ulijte 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.
  5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje: Za posluživanje, na svaki odrezak stavite 1-2 žlice umaka s gljivama te poslužite s kuhanim zelenim šparogama i kuhanim krumpirom.

Savjet: Puretinu dobro zapecite prije nego što je okrenete na drugu stranu. Tako vam se neće zalijepiti za tavu.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina