Pirjane gljive s pireom od celera
- Recept by coolinarika.com -Priredite lisičarke ili bukovače i poslužite tople uz pire od celera s kojim će se gljive savršeno spojiti u ukusno jelo.

Priprema
Korijen celera i krumpir očistite i narežite na kocke, a luk sitno nasjeckajte. Povrće stavite u posudu, prelijte vodom da pokrijete sadržaj, dodajte mlijeko i zagrijte da zakipi. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Vodu ocijedite. Povrću dodajte maslinovo ulje, sol, muškatni oraščić, a zatim ga usitnite u kremasti pire. Ako je potrebno, dodajte vode u kojoj se kuhalo. Pospite svježe mljevenim paprom. Za gljive, maslinovo ulje zagrijte na srednje jakoj vatri, dodajte narezane gljive (ili cijele ako su manje) i pirjajte uz povremeno miješanje da omekšaju i ostanu bez tekućine.
Posluživanje: Gljive posolite, pospite paprom i poslužite tople preko pirea od celera.
Savjet: Jelo pospite sitno narezanim peršinom zbog ljepšeg izgleda.