Lino kolač
- Recept by coolinarika.com -Lino kolač zahtjeva angažman, ljubav i trud, no koji to ne iziskuje. Stoga i je poslastica za posebne prigode. Lino kolač iznad svega voli mališane i njihove rođendane, a iz prve ruke saznajemo da je ljubav uzajamna.

Priprema
Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha. Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite. U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela. U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere. Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom. Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.
Posluživanje: Pripremljenim šlagom premažite kolač, dobro rashladite i poslužite.
Savjet: Po želji biskvit poškropite mješavinom vode i šećera ili šećernim sirupom.