Vege štruca
- Recept by coolinarika.com -Vege štruca od leće i slanutka može postati prava harmonija okusa na tanjuru. Ukusna je kao samostalni zalogaj, a izvrsno se slaže i s krumpirom ili bilo kojim drugim povrćem uz koje je odlučite poslužiti.********************************************Zahvaljujemo Tamari s bloga Bite my cake na ustupljenom receptu
![Vege štruca](https://podravkaiovariations.azureedge.net/9e3972c0-63b3-11eb-8f14-0242ac120026/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U multipraktiku sameljite mahunarke s lukom, češnjakom i mrkvom. Premjestite u zdjelu i dodajte sve začine, maslinovo ulje, passatu, vodu i krušne mrvice. Pomiješajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu. Duguljasti (pravokutni) kalup za kruh obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite na 190°C 30 minuta, a zatim premažite passatom i pecite još 10 min. Izvadite i pustite da se malo ohladi.
Posluživanje: Ohlađenu štrucu narežite na šnite i poslužite uz povrće ili krumpir.