Francuski krumpir
- Recept by coolinarika.com -Uz uobičajene osnovne namirnice krumpir i jaja, francuski krumpir pojačajte šunkom i dobit ćete jednostavan, a hranjiv ručak, favorit domaće kuhinje. Idealan je za iskoristiti namirnice koje želite spasiti od propadanja.
Priprema
Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Tvrdo kuhana jaja narežite na ploške, a suho meso na široke trake ili ploške. Dublju vatrostalnu posudu nauljite, prekrijte ploškama krumpira, pa dodajte sloj jaja, sloj suhog mesa i na kraju sloj krumpira. Na kraju sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje, razmućenog jaja, Vegete, vlasca i papra. Pecite oko 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Posluživanje: Toplo poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Narezano suho meso možete prepržiti prije slaganja u vatrostalnu posudu, a ostatak ulja prelijte preko krumpira.