Sočna vratina s roštilja
- Recept by coolinarika.com -Meso pečeno na roštilju, u ovom slučaju vratina, uvijek je sočnije i ukusnije nego pečeno klasičnim načinom, a kada je posluženo uz salatu od krastavaca i rajčica, dobijete spoj okusa kojem je teško odoljeti.
Priprema
Odreske vratine potucite da postanu tanki. Pospite ih Vegetom Natur vratina, prelijte crnim vinom i uljem te ostavite marinirati 30-ak minuta. Odreske stavite na zagrijani roštilj i pecite na laganoj vatri povremeno okrećući dok meso ne dobije lijepu boju. Kad su pečeni, odmah ih stavite u posudu i poklopljene držite do posluživanja (oko 5 minuta). Povrće za salatu narežite i začinite preljevom od maslinova ulja, aceta balsamica i bosiljka.
Posluživanje: Toplu vratinu poslužite sa šampinjonima i salatom.
Savjet: Jelo možete pripremiti na grill tavi koju prije pečenja ne trebate nauljiti.