Kruh

Kruh naš svagdašnji

Kruh s praškom za pecivo

Kad nam se gricka nešto sa svježim kruhom, s nekoliko sastojaka i za manje od sat vremena možemo uživati u toplom i mirisnom zalogaju kruha spremljenog s praškom za pecivo. Jedina dilema bit će trebamo li kruh oblikovati u krug, štrucu ili pletenicu.**********************************************Zahvaljujemo Tamari s bloga Bite my cake na ustupljenom receptu

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Kruh s praškom za pecivo

Sastojci

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  2. Mlijeko ugrijte, neka bude mlako i dodajte ga prethodnoj mješavini zajedno s uljem. Zamijesite glatko i mekano tijesto.
  3. Pećnicu ugrijte na 200°C.
  4. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjeloj podlozi u pravokutnik. Nožem zarežite dvije dulje stranice pravokutnika na trakice i, počevši od vrha, ispletite ih u pletenicu.
  5. Kruh možete oblikovati po želji. Možete napraviti i klasičnu štrucu, ili okrugli oblik.
  6. Kruh premažite umućenim jajetom i posipajte sezamovim sjemenkama.
  7. Pecite 30 minuta.

Savjet: Kruh je odličan topao i hladan, a svježinu zadržava i sljedeći dan.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”