Kremšnita rolice
- Recept by coolinarika.com -Malina, krokant ili kandirana višnja završni je slatki dodir na vrhu šarenih kremšnita rolica koje unose veselje i razigrani šarm na svaki stol.
Priprema
Lisnato tijesto po dužoj strani izrežite na trakice debljine oko 2 cm. Namotajte trakice na kalupe za šaumrole tako da je donji, uži kraj spojen kako biste dobili tuljac/kornet. Složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa premažite razmućenim žumanjkom. Pecite oko 25 minuta na 180°C tj. dok rolice ne dobiju lijepu boju. Pažljivo ih skinite s kalupa dok su još vruće i ohladite. U mikrovalnoj pećnici ili na pari otopite čokoladu. Svaku rolicu umočite u čokoladu pa u sjeckane pistacije, krokant ili kokos. Složite na papir za pečenje i pustite da se čokolada stisne. Za kremu u 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom). Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i napunite rolice od lisnatog tijesta.
Posluživanje: Po želji ukrasite malinom, kandiranom višnjom i/ili šećerom u prahu i poslužite.
Savjet: Količina smjese je dovoljna za 20 komada rolica.