Slastice i kolači

Slatka napast

Kremšnita rolice

Malina, krokant ili kandirana višnja završni je slatki dodir na vrhu šarenih kremšnita rolica koje unose veselje i razigrani šarm na svaki stol. 

  • 40 min
  • Jednostavno
Kremšnita rolice

Sastojci

  • 1 žumanjak
  • 1 Dolcela Krema za kremšnite
  • 200 g tamne ili bijele čokolade
  • sjeckana pistacija, krokant, kokosove mrvice
  • po želji maline, kandirane višnje, šećer u prahu
  • 500 g svježeg lisnatog tijesta (razvaljanog)

Priprema

  1. Lisnato tijesto po dužoj strani izrežite na trakice debljine oko 2 cm. Namotajte trakice na kalupe za šaumrole tako da je donji, uži kraj spojen kako biste dobili tuljac/kornet.
  2. Složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa premažite razmućenim žumanjkom.
  3. Pecite oko 25 minuta na 180°C tj. dok rolice ne dobiju lijepu boju. Pažljivo ih skinite s kalupa dok su još vruće i ohladite.
  4. U mikrovalnoj pećnici ili na pari otopite čokoladu. Svaku rolicu umočite u čokoladu pa u sjeckane pistacije, krokant ili kokos. Složite na papir za pečenje i pustite da se čokolada stisne.
  5. Za kremu u 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
  6. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i napunite rolice od lisnatog tijesta.

Posluživanje: Po želji ukrasite malinom, kandiranom višnjom i/ili šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Količina smjese je dovoljna za 20 komada rolica.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...