St. Louis pečena rebra iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Veća i plosnatija, te time idealna za pripremu u pećnici su St. Louis rebra. Tajna za sočna, ljepljiva rebarca baš kakva bi originalno trebala izgledati, je u dobroj marinadi i naravno - višesatnom pečenju. Dok se rebra peku stignete pripremiti primjerice koktel osvježenja, inspirirajte se našim izborom Neodoljivi kokteli za sve prilike i živjeli!
Priprema
U manjoj posudi pomiješajte sol, šećer, origano, češnjak, svježe mljeveni crni papar, dimljenu papriku i nakapajte uljem. Pripremljenu mješavinu začina utrljajte u rebarca i ostavite stajati 15 minuta. Marinirana rebarca zamotajte u aluminijsku foliju, stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata. Rebra izvadite iz folije i obilno premažite BBQ classic umakom. Rebra vratite u pećnicu, povisite temperaturu na 220°C i pecite još 20 minuta da se umak karamelizira. Uz rebarca možete staviti komade povrća (tikvica, paprika…).
Posluživanje: Rebarca narežite i poslužite topla.
Savjet: Rebarca možete pripremiti i na roštilju. Rebra začinite i ispecite na roštilju, pa se premažite BBQ umakom, zamotajte u foliju te 10 min tako u foliji pecite na roštilju.