St. Louis pečena rebra iz pećnice

Veća i plosnatija, te time idealna za pripremu u pećnici su St. Louis rebra. Tajna za sočna, ljepljiva rebarca baš kakva bi originalno trebala izgledati, je u dobroj marinadi i naravno - višesatnom pečenju. Dok se rebra peku stignete pripremiti primjerice koktel osvježenja, inspirirajte se našim izborom Neodoljivi kokteli za sve prilike i živjeli!

  • 205 min
  • Jednostavno
St. Louis pečena rebra iz pećnice

Priprema

  1. U manjoj posudi pomiješajte sol, šećer, origano, češnjak, svježe mljeveni crni papar, dimljenu papriku i nakapajte uljem.
  2. Pripremljenu mješavinu začina utrljajte u rebarca i ostavite stajati 15 minuta.
  3. Marinirana rebarca zamotajte u aluminijsku foliju, stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  4. Rebra izvadite iz folije i obilno premažite BBQ classic umakom.
  5. Rebra vratite u pećnicu, povisite temperaturu na 220°C i pecite još 20 minuta da se umak karamelizira. Uz rebarca možete staviti komade povrća (tikvica, paprika…).

Posluživanje: Rebarca narežite i poslužite topla.

Savjet: Rebarca možete pripremiti i na roštilju. Rebra začinite i ispecite na roštilju, pa se premažite BBQ umakom, zamotajte u foliju te 10 min tako u foliji pecite na roštilju.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...