Carska štrudla s jabukama

Ispecite štrudlu "za careve" od jabuka i oraha te posložite tople komade deserta uz posebno ukusan umak s Bourbon vanilija šećerom i uživajte u jesenskom poslijepodnevu ušuškani u svom domu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Carska štrudla s jabukama

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Jogurtu dodajte ulje, griz, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu.
  2. Jabuke ogulite, naribajte, pospite limun-šećerom i cimet-šećerima te dodajte orahe i promiješajte.
  3. Jednu koru za savijaču premažite smjesom od jogurta (cijelu površinu u tankom sloju), na nju stavite drugu koru pa i nju premažite smjesom od jogurta.
  4. Uz rub (na oko 10 cm) stavite pripremljene jabuke. Savijte i stavite u lim za pečenje prekriven papirom. Tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Dobivene tri savijače po vrhu premažite smjesom od jogurta.
  5. Pecite oko 40 minutau pećnici zagrijanoj na 180°C.
  6. Za umak,Gussnel pomiješajte sa 3 žlice mlijeka i žumanjcima. Preostalo mlijeko zagrijte, a kad zakipi, dodajte šećer i burbon šećer da se otope treba promijeniti u Preostalo mlijeko zagrijte, a kad zakipi, dodajte šećer i vanilin šećer da se otope)
  7. Maknite s vatre i umiješajte pripremljeni Gussnel. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte. Umak uz miješanje ohladite.

Posluživanje: Savijače narežite, pospite šećerom u prahu i poslužite s umakom od vanilije.

Savjet: Premaz od jogurta na savijači dat će lijep izgled i ukusniju koricu.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka