Crveni grah s batatom
- Recept by coolinarika.com -Crveni grah s batatom dopunjen sjeckanom rajčicom i biranim začinima, odlično će bojom i okusom pristajati uz naribani sir.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite luk i popecite do zlatne boje. Dodajte batat i uz miješanje kratko popecite. Zatim dodajte sitno nasjeckan češnjak, čili, zdrobljeni kim i dimljenu papriku. Umiješajte sjeckanu rajčicu te ocijeđen i ispran crveni grah. Prelijte vodom da pokrijete sadržaj, dodajte Vegetu i kad zakipi, kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Povremeno promiješajte te po potrebi posolite i pospite mljevenim paprom. Na kraju umiješajte sok limete i pospite korijandrom.
Posluživanje: Poslužite s ploškama avokada i svježim korijandrom.
Savjet: Uz jelo možete poslužiti naribani sir cheddar.