Hladno pečenje sa zimskom salatom
- Recept by coolinarika.com -Fine kotlete poslužite hladne pripremljene s jabukom, orasima i celerom i prelivene krem umakom od majoneze i grčkog jogurta.
Priprema
Kotlete u komadu pospite Vegetom i utrljajte u meso. Pripremljeno meso stavite u posudu za pečenje, prelijte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C uz povremeno podlijevanje toplom vodom. Ciklu ocijedite i stavite u posudu za salatu. Dodajte celer i jabuku narezanu na štapiće. Preljev pripremite od grčkog jogurta, maslinova ulja, majoneze, Vegete natur mediteran, soli i mljevenog papra. Prelijte po salati, lagano promiješajte i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje: Zimsku salatu poslužite uz hladno pečenje.
Savjet: Salatu pripremite neposredno prije posluživanja. Jabuci ne treba skidati koru, zelena jabuka dekorirat će salatu.