BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle

U onim situacijama kada ste u žurbi, ne da vam se kuhati ili vam dolaze gosti koji ne jedu namirnice životinjskog porijekla imamo odlično rješenje. Jelo za Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle lako se priprema, a okusom dugo pamti. Zahvaljujemo food blogerici Foodoris na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle

Sastojci

Za kečap od cikle:

  • 2 veće cikle (cca. 500 g)
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica vinskog octa (može i jabučni)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ glavice crvenog luka
  • 2 žlice tamarija

Priprema

  1. Kečap od cikle pripremite ovako. U sjeckalicu stavite luk, dodajte ulje, tamari, ocat i papar, pa sve zajedno izmiksajte.
  2. U dubljoj tavi zagrijte smjesu luka, ulja, tamarija, octa i papra. Pustite pirjati nekoliko trenutaka na laganoj vatri.
  3. Ciklu naribajte, dodajte k smjesi u tavi, pa nastavite pirjati 10-15 minuta dok cikla ne omekša i pusti tekućinu.
  4. Prebacite u blender i izmiksajte u glatki umak.
  5. Dobiveni umak (kečap od cikle) prebacite u steriliziranu staklenku, pustite da se ohladi.
  6. Zamrznute mini popečke (veggie nuggetse) ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi.
  7. U posudu za pečenje prekrivenu papirom rasporedite mini popečke i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C bez dodavanja masnoće oko 15 min pri čemu ih u pećnici jednom okrenite.

Posluživanje: Mini popečke (veggie nuggets) od heljde i sjemenki suncokreta poslužite s kečapom od cikle i salatom po izboru. Preostali kečap od cikle zatvorite i čuvajte u hladnjaku.  

Savjet: Ako je umak (kečep od cikle) previše gust, dodajte još malo vode i promiješajte da se sastojci dobro povežu još dok su u tavi. 

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom