Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle
- Recept by coolinarika.com -U onim situacijama kada ste u žurbi, ne da vam se kuhati ili vam dolaze gosti koji ne jedu namirnice životinjskog porijekla imamo odlično rješenje. Jelo za Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle lako se priprema, a okusom dugo pamti. Zahvaljujemo food blogerici Foodoris na ustupljenom receptu.
![Veggie nuggets od heljde&sjemenki suncokreta s kečapom od cikle](https://piovariations.cdn.podravka.net/02d6e656-f2ee-11ed-9323-faddce558aa2/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Kečap od cikle pripremite ovako. U sjeckalicu stavite luk, dodajte ulje, tamari, ocat i papar, pa sve zajedno izmiksajte. U dubljoj tavi zagrijte smjesu luka, ulja, tamarija, octa i papra. Pustite pirjati nekoliko trenutaka na laganoj vatri. Ciklu naribajte, dodajte k smjesi u tavi, pa nastavite pirjati 10-15 minuta dok cikla ne omekša i pusti tekućinu. Prebacite u blender i izmiksajte u glatki umak. Dobiveni umak (kečap od cikle) prebacite u steriliziranu staklenku, pustite da se ohladi. Zamrznute mini popečke (veggie nuggetse) ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. U posudu za pečenje prekrivenu papirom rasporedite mini popečke i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C bez dodavanja masnoće oko 15 min pri čemu ih u pećnici jednom okrenite.
Posluživanje: Mini popečke (veggie nuggets) od heljde i sjemenki suncokreta poslužite s kečapom od cikle i salatom po izboru. Preostali kečap od cikle zatvorite i čuvajte u hladnjaku.
Savjet: Ako je umak (kečep od cikle) previše gust, dodajte još malo vode i promiješajte da se sastojci dobro povežu još dok su u tavi.