Brzi tart s panna cottom i malinama

Ukusni tart ukrasite svježim voćem i listićima bosiljka koji će se savršeno sljubiti s panna cottom i malinama.

  • 45 min
  • Jednostavno
Brzi tart s panna cottom i malinama

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. U posudu stavite maslac sobne temperature, dodajte šećer u prahu i miješajte el. miješalicom da postane pjenast. Dodajte jaje, žumanjak i dobro promiješajte.
  2. Brašnu dodajte prašak za pecivo, prstohvat soli, mljevene bademe, promiješajte i dodajte smjesu s maslacem.
  3. Zamijesite glatko tijesto dodajući mlijeko ukoliko je potrebno. Tijesto omotajte plastičnom folijom i držite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  4. Tijesto tanko razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravokutnika, pa ga premjestite u duguljasti kalup za pite vel. 33 x 9 cm. Rubove tijesta pritisnite, a višak tijesta uklonite.
  5. Tijesto nabodite vilicom na nekoliko mjesta, pa ga prekrijte papirom za pečenje.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ° C oko 20 minuta. Maknite papir i još kratko vratite u pećnicu da dobijete lijepu rumenu boju. Pečeno tijesto pustite da se ohladi prije pripreme kreme.
  7. Za nadjev, u posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta Dolcela Panna cotta & malina preljev.
  8. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako biste dobili desert odgovarajuće gustoće. Pripremljenu kremu ulijte na pripremljenu podlogu od prhkog tijesta i stavite u hladnjak. Za preljev od malina, u posudu ulijte hladnu vodu i uspite mješavinu za preljev. Miješajte pjenjačom 1,5 minutu, a zatim prelijte preko deserta.
  9. Panna cotta tart ostavite u hladnjaku najmanje 30 min.

Posluživanje: Ukrasite svježim voćem i poslužite. Ovaj ukusni tart možete ukrasiti i listićima bosiljka koji se odlično sljubljuju s panna cottom i malinama.

Savjet: Na tijesto prekriveno papirom za pečenje stavite grah da prekrije dno. Na taj će se način tijesto ravnomjerno ispeći i zadržati ravnu površinu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa