Isprepletena savijača

Pripremite mirisnu pletenicu nadjevenu finom Lino ladom Golda i uživajte u velikim zalogajima isprepletene savijače.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Isprepletena savijača

Sastojci

Za nadjev

Priprema

  1. Kvasac razmutite u malo šećera i malo toplog mlijeka te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže oko 5 minuta.
  2. Brašnu dodajte sol, šećer, žumanjke, vanilin šećer, limun šećer, rastopljeni maslac i dignuti kvasac. Dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu 1,5-2 sata.
  3. Kada je tijesto udvostručilo volumen, premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i oblikujte valjak, a zatim ga razvaljajte u četverokut.
  4. Tanko razvaljano tijesto premažite Lino ladom Golda. Tijesto zarolajte u savijaču, a zatim ju po dužini oštrim nožem prerežite po pola.
  5. Prepletite oba dijela preslažući jedan preko drugog u pletenicu. Nastojte isprepletati tako da prerezani kraj bude prema gore.
  6. Tijesto oblikujte u vijenac i stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste prethodno namazali maslacem ili prekrili papirom za pečenje. Pospite nasjeckanim bademima.
  7. Savijaču ostavite da se diže 30 minuta, a zatim stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 35-40 minuta. Na pola pečenja tijesto prekrijte papirom za pečenje.

Posluživanje: Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Nasjeckane bademe možete rasporediti i po cijeloj površini namazane Lino lade Gold, pa tek onda zamotati u savijaču.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma