Pizza sirni jastučići

Za sve ljubitelje pizze- zalogaji koji se tope u ustima!

  • 30 min
  • Jednostavno
Pizza sirni jastučići

Sastojci

Za tijesto

  • 1 Instant kvasac Dolcela
  • 1 žličica soli
  • 200-250 ml vode
  • 4 žlice ulja
  • 400 g Mješavina za tijesto za pizzu Podravka

Za nadjev

Za umak

Priprema

  1. Mješavinu za tijesto izmiješajte s instant kvascem i soli, pa postupno dolijevajući mlaku vodu i ulje umijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite neka stoji na toplom mjestu 20-ak minuta.
  3. Potom ga podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i pomoću čaše ili kalupa izrežite 12 krugova promjera 8 cm. Drugi dio tijesta također razvaljajte i pažljivo njime prekrijte napunjene krugove. Tijesto između krugova lagano utisnite, pa čašom ili kalupom ponovo izrežite krugove tako da dobijete lijepe jastučiće.
  4. Tako pripremljene jastučiće posložite u kalup za muffine blago premazan rastopljenim maslacem.
  5. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 230 °C i pecite 10 – 12 minuta ili do lijepe blage zlatnosmeđe boje.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo uz umak od rajčice (salsu).

Savjet: U svaki krug možete dodati po 1 žlicu Podravkina kečapa.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži