Tjestenina u umaku s ajvarom
- Recept by coolinarika.com -Blagi okus ajvara upotpunit će okus ovog jednostavnog jela kao stvorenog za onda kada vam treba nešto ukusno a "na brzinu".
![Tjestenina u umaku s ajvarom](https://podravkaiovariations.azureedge.net/46524134-631f-11eb-9feb-0242ac120049/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posoljenoj vodi skuhajte špagete al dente. Poriluk sitno narežite, češnjak nasjeckajte, a chilli očistite od sjemenki i sitno narežite. U tavu na zagrijano ulje stavite poriluk, kratko popržite, pa dodajte češnjak i chilli. Zatim dodajte ajvar, kratko popržite i umiješajte vrhnje. Posolite i popaprite, zatim dodajte parmezan i sve zajedno promiješajte. Na kraju, u gotov umak umiješajte kuhanu tjesteninu.
Posluživanje: Poslužiti toplo.
Savjet: Za ovo jelo upotrijebite deblje špagete No 5 ili 7.