Fine salate

Laganini užitak

Proljetna salata sa sardinama

Dočekajte proljeće uz salatu sa sardinama s limunom, kaparima i šparogama.

  • 20 min
  • Jednostavno
Proljetna salata sa sardinama

Sastojci

  • 150 g zelenih šparoga
  • sol
  • 1 žličica šećera
  • 4 jaja
  • 6 rotkvica
  • 1 žlica konzerviranih kapara
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica ocijeđenog limunova soka
  • 1 Eva sardina s limunom (115 g)

Priprema

  1. Očišćene zelene šparoge stavite kuhati u kipuću vodu u koju ste dodali malo soli i šećera. Dok su još hrskave ocijedite ih i ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Zatim ih narežite, ukoso na duljinu 5 cm. Ukoliko su deblje možete ih prerezati po širini. Očišćene rotkvice narežite na tanke ploške.
  3. Jaja skuhajte u tvrdo, a zatim ih stavite u hladnu vodu kako bi ih lakše očistili od ljuske.
  4. Na široki tanjur složite šparoge, zatim tvrdo kuhana jaja, pa na ploške narezane rotkvice. Sardine prerežite po pola i rasporedite po salati.
  5. Sve nakapajte maslinovim uljem kojem ste dodali limunov sok i kapare.

Posluživanje: Poslužite odmah s popečenim ploškama kruha.

Savjet: Ukoliko želite, salati možete dodati „šaku“ kuhane tjestenine npr. penne.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka