Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Mediteranski kus-kus s piletinom

Rajčica, kapare, masline, feta sir...na trenutak smo već otputovali na jug, a uz ostale sastojke ovog recepta i sami ćete se teleportirati barem u mislima uz more. Mediteranski kus-kus s piletinom jelo je snažnog karaktera, jednostavno za pripremu i zahtjeva tek 25 minuta vremena.

  • 25 min
  • Jednostavno
Mediteranski kus-kus s piletinom

Sastojci

Priprema

  1. U veliku zdjelu za salatu stavite rajčice prerezane popola, otkoštićene i narezane masline, izmrvljeni feta sir, kapare, origano, bosiljak i crni papar.
  2. Piletinu narežite na kocke, posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  3. U velikoj dubokoj tavi zagrijte ulje na kojem popecite piletinu do zlatnožute boje. U posljednjoj minuti umiješajte češnjak i kratko promiješajte te sve zajedno izvadite u zdjelu.
  4. U tavu u kojoj ste pekli piletinu ulijte temeljac, pojačajte vatru i pustite da zavri. Umiješajte kus-kus, poklopite, maknite s vatre, pa ostavite da odstoji 10-ak minuta.
  5. Kus-kus promiješajte vilicom da se razrahli, a zatim ga dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima.
  6. Prelijte limunovim sokom i jabučnim octom te dobro promiješajte.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.

Savjet: Piletinu možete zamijeniti s velikim kozicama ili komadićima tune, a umjesto kus-kusa možete koristiti kvinoju.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina