Stroganoff sa širokim rezancima
- Recept by coolinarika.com -Smatra se da je originalni recept za strofanoff sadržavao pirjanu junetinu mariniranu u senfu i posluženu s kiselim vrhnjem, a uglavnom se posluživao sa širokim rezancima.
Priprema
Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice. Šampinjone narežite na listiće, kisele krastavce na sitne rezance, a luk sitno nasjeckajte. Na maslacu popecite luk do zlatne boje i dodajte meso. Uz miješanje kratko popecite. Dodajte šampinjone i senf te nastavite pirjati dok tekućina ne ispari. Ulijte malo mlake vode, dodajte Vegetu, crni papar, muškatni oraščić i pirjajte nekoliko minuta. Zatim dodajte kisele krastavce, mascarpone i brašno razmućeno u malo vode. Po potrebi posolite.
Posluživanje: Poslužite stroganoff preko kuhane tjestenine.
Savjet: Meso ramsteka je mekano i brzo gotovo.