Kruh

Kruh naš svagdašnji

Mediteranski kruščić s lovorom

Kruh pečen s listovima lovora mediteranski okus učinit će savršenim, a limun šećer, smokve i bademi upotpunit će mirisne zalogaje.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mediteranski kruščić s lovorom

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, limun šećer, šećer i promiješajte. Dodajte zatim sir, jaja i mljevene bademe te pomoću električne miješalice promiješajte tijesto. Na kraju umiješajte sitno narezane suhe smokve.
  2. Dno vatrostalne posude (Ø 22 cm) prekrijte listovima lovora. Na njega istresite tijesto i vlažnim rukama poravnajte. Po površini rasporedite cijele bademe i lagano utisnite.
  3. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Kruščić izvadite iz posude i skinite listove lovora. Narežite i poslužite.

Savjet: Lovor je aromatizirao kolač, a ujedno nije potrebno mastiti i pobrašniti posudu za pečenje.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina