Morski špageti milanese

Tjesteninu s kozicama stavite u zagrijani tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite.

  • 15 min
  • Jednostavno
Morski špageti milanese

Sastojci

  • 1 Špageti milanese Podravka (200 g)
  • 2 l nesoljene kipuće vode

Za umak

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g kozica, očišćenih
  • 50 ml bijelog vina
  • 100 ml vode

Priprema

  1. Tjesteninu (špagete) stavite u nesoljenu kipuću vodu, u koju ste dodali žličicu ulja, i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite.
  2. Na maslinovu ulju popecite očišćene kozice. Zalijte bijelim vinom, a zatim dodajte koncentrat za umak koji ste razmutili u 100 ml vode.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 3–5 minuta.

Posluživanje: Tjesteninu stavite u zagrijani tanjur, prelijte toplim umakom s kozicama i poslužite.

Savjet: Morskim špagetima možete dodati i nekoliko crnih maslina.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži