Palačinke u vinskom šatou s okusom punča
- Recept by coolinarika.com -Ako već niste isprobali palačinke s orasima u pjenastom umaku trenutak je da se date osvojiti ovom baršunastom desertu, bit će to ljubav za zauvijek.
Priprema
Mješavini za palačinke postupno dodajte vodu i izmiješajte u glatko, tekuće tijesto. Ostavite ga odmarati 15 minuta. Na zagrijanom ulju u tavi ispecite tanke palačinke. Orahe pomiješajte sa šećerom i cimet šećerom te nadjenite palačinke. Vino zagrijte skoro do vrenja i prelijte preko vrećice začina za punč. Ostavite stajati 5 minuta. Za umak, žumanjke, jaje i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte vino i stavite na vruću vodenu kupelj. Zagrijevajte uz miješanje da dobijete gusti umak.
Posluživanje: Tople palačinke prelijte punč umakom i poslužite s tučenim šlagom 5 +.
Savjet: Pripremljeni umak prije posluživanja promiješajte da ostane pjenast.