Rižoto sa svježim smokvama

Topli rižoto pripremite sa svježim smokvama posut kockicama skute i peršinom i uživajte u profinjenom sastavu na tanjuru.

  • 30 min
  • Jednostavno
Rižoto sa svježim smokvama

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje u široj posudi stavite sitno narezani luk. Popecite ga, dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite uz miješanje pa ulijte vino, a zatim i malo tople vode.
  2. Dodajte Vegeta Natur goveđu kocku i uz dodavanje vode (oko 900 ml) pirjajte na laganoj vatri te povremeno promiješajte.
  3. Kad je riža gotova, po potrebi posolite, pospite mljevenim paprom i umiješajte mascarpone da dobijete kremastu strukturu.
  4. Smokve narežite na četvrtine, a skutu na kockice. Narezani peršin pomiješajte s naribanom limunovom koricom.

Posluživanje: Poslužite topli rižoto sa svježim smokvama posut kockicama skute i posipan peršinom.

Savjet: Ako smokve nisu dovoljno slatke, nakapajte po njima med.

Natur

Po receptu majke prirode