Rižoto sa svježim smokvama
- Recept by coolinarika.com -Topli rižoto pripremite sa svježim smokvama posut kockicama skute i peršinom i uživajte u profinjenom sastavu na tanjuru.
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje u široj posudi stavite sitno narezani luk. Popecite ga, dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite uz miješanje pa ulijte vino, a zatim i malo tople vode. Dodajte Vegeta Natur goveđu kocku i uz dodavanje vode (oko 900 ml) pirjajte na laganoj vatri te povremeno promiješajte. Kad je riža gotova, po potrebi posolite, pospite mljevenim paprom i umiješajte mascarpone da dobijete kremastu strukturu. Smokve narežite na četvrtine, a skutu na kockice. Narezani peršin pomiješajte s naribanom limunovom koricom.
Posluživanje: Poslužite topli rižoto sa svježim smokvama posut kockicama skute i posipan peršinom.
Savjet: Ako smokve nisu dovoljno slatke, nakapajte po njima med.