Kunić u vinu
- Recept by coolinarika.com -Kunić kuhan u crnom vinu na povrtnom temeljcu poslužite uz zelenu tjesteninu i uživajte u zanimljivo pripremljenom jelu.
![Kunić u vinu](https://podravkaiovariations.azureedge.net/8bb8d9e0-638d-11eb-be1d-0242ac120041/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Meso narežite na komade i pospite Vegetom. Celer i papriku narežite na kockice, a mrkvu na ploške. Narezano povrće stavite u posudu s mesom, dodajte lovorov list, crni papar, sve zajedno izmiješajte i zalijte crnim vinom. Na zagrijanu svinjsku mast stavite ostatak celera, mrkve i papra. Promiješajte i pirjajte dok ne uvene. Meso izvadite iz marinade, stavite na povrće i popecite sa svih strana. Tekućinu u kojoj se mariniralo meso sačuvajte. Popečeno meso zalijte s marinadom koju ste procijedili kroz sito. Dodajte povrtni temeljac, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena da meso omekša. Potkraj kuhanja umiješajte koncentrat rajčice.
Posluživanje: Kunića u vinu poslužite sa zelenim rezancima.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i piletinu.