Tjestenina

Svestrana Talijanka

Kunić u vinu

Kunić kuhan u crnom vinu na povrtnom temeljcu poslužite uz zelenu tjesteninu i uživajte u zanimljivo pripremljenom jelu.

  • Jednostavno
Kunić u vinu

Priprema

  1. Meso narežite na komade i pospite Vegetom.
  2. Celer i papriku narežite na kockice, a mrkvu na ploške. Narezano povrće stavite u posudu s mesom, dodajte lovorov list, crni papar, sve zajedno izmiješajte i zalijte crnim vinom.
  3. Na zagrijanu svinjsku mast stavite ostatak celera, mrkve i papra. Promiješajte i pirjajte dok ne uvene. Meso izvadite iz marinade, stavite na povrće i popecite sa svih strana.
  4. Tekućinu u kojoj se mariniralo meso sačuvajte. Popečeno meso zalijte s marinadom koju ste procijedili kroz sito.
  5. Dodajte povrtni temeljac, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena da meso omekša.
  6. Potkraj kuhanja umiješajte koncentrat rajčice.

Posluživanje: Kunića u vinu poslužite sa zelenim rezancima.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i piletinu.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat