Brzi mediteranski špageti
- Recept by coolinarika.com -Za brzi obrok špageti su na vrhu ljestvice pripremanja jela, a sardine u maslinovom ulju ljubiteljima mediteranskog okusa uljepšat će dan.
Priprema
Komorač narežite na ploške a zatim poprečno da dobijete veće kocke. U širu tavu ocijedite ulje iz djelomično otvorene konzerve. Lagano ga zagrijte i dodajte protisnuti češnjak. Kad češnjak počne mirisati, uspite komorač i na laganoj vatri popecite da omekša. Špagete stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu. Kuhajte 4 minute, pa ocijedite. Komoraču dodajte i umiješajte ocijeđene, tople špagete. Zatim dodajte sardine narezane na polovice.
Posluživanje: Sve pospite popečenim pinjolima i peršinom, pa poslužite.
Savjet: Ukoliko više volite tikvice, komorač možete zamijeniti tikvicama.