Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Brzi mediteranski špageti

Za brzi obrok špageti su na vrhu ljestvice pripremanja jela, a sardine u maslinovom ulju ljubiteljima mediteranskog okusa uljepšat će dan.

  • 20 min
  • Jednostavno
Brzi mediteranski špageti

Sastojci

Priprema

  1. Komorač narežite na ploške a zatim poprečno da dobijete veće kocke. U širu tavu ocijedite ulje iz djelomično otvorene konzerve. Lagano ga zagrijte i dodajte protisnuti češnjak.
  2. Kad češnjak počne mirisati, uspite komorač i na laganoj vatri popecite da omekša. Špagete stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu. Kuhajte 4 minute, pa ocijedite.
  3. Komoraču dodajte i umiješajte ocijeđene, tople špagete.
  4. Zatim dodajte sardine narezane na polovice.

Posluživanje: Sve pospite popečenim pinjolima i peršinom, pa poslužite.

Savjet: Ukoliko više volite tikvice, komorač možete zamijeniti tikvicama.

Paštete

Kruha i igara!