Žličnjaci od špinata s umakom bolognese

Pripremite žličnjake od špinata s umakom bolognese i poslužite posute listićima parmezana.

  • 30 min
  • Jednostavno
Žličnjaci od špinata s umakom bolognese

Priprema

  1. Špinat odmrznite i stavite u gusto sito da se dobro ocijedi.
  2. Ricotta siru dodajte jaje i dobro izmiješajte kako bi se sir i jaje dobro povezali.
  3. Dodajte omekšani maslac, parmezan, ocijeđeni špinat, muškatni oraščić i dobro izmiješajte.
  4. Uz miješanje dodajte brašno da dobijete kompaktnu čvršću smjesu.
  5. Pomoću 2 žlice oblikujte žličnjake i stavite ih na pobrašnjenu podlogu. Stavite ih u kipuću posoljenu vodu i skuhajte.
  6. Žličnjake ocijedite i stavite na 2 žlice zagrijanog maslaca te popecite da dobiju zlatnu boju.
  7. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje: Pripremljenim umakom prelijte žličnjake, pospite listićima parmezana i poslužite.

Savjet: Kod pripreme umaka dio vode možete zamijeniti mlijekom.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”