Žličnjaci od špinata s umakom bolognese
- Recept by coolinarika.com -Pripremite žličnjake od špinata s umakom bolognese i poslužite posute listićima parmezana.
Priprema
Špinat odmrznite i stavite u gusto sito da se dobro ocijedi. Ricotta siru dodajte jaje i dobro izmiješajte kako bi se sir i jaje dobro povezali. Dodajte omekšani maslac, parmezan, ocijeđeni špinat, muškatni oraščić i dobro izmiješajte. Uz miješanje dodajte brašno da dobijete kompaktnu čvršću smjesu. Pomoću 2 žlice oblikujte žličnjake i stavite ih na pobrašnjenu podlogu. Stavite ih u kipuću posoljenu vodu i skuhajte. Žličnjake ocijedite i stavite na 2 žlice zagrijanog maslaca te popecite da dobiju zlatnu boju. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
Posluživanje: Pripremljenim umakom prelijte žličnjake, pospite listićima parmezana i poslužite.
Savjet: Kod pripreme umaka dio vode možete zamijeniti mlijekom.