Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Pritisnuti sendvič

Pritisnuti sendvič mogli bismo nazvati i sendvič u škripcu pa tko bi mu takvom simpatičnom i debeljuškastom mogao odoljeti, naročito ako ga povedete na piknik i razveselite prijatelje.

  • 20 min
  • Jednostavno
Pritisnuti sendvič

Priprema

  1. Kruhu oštrim nožem dužinom odrežite gornji dio (u obliku poklopca). Zatim prođite uz rub (1 cm) i izvadite sredinu. Pazite da ne probijete donju koru, a dobivenu šupljinu koristite za punjenje.
  2. Od narezanih maslina, nasjeckanog mladog luka, protisnutog češnjaka, maslinova ulja, soli, mljevenog papra i bosiljka pripremite salatu.
  3. Sendvič počnite pripremati tako da dno prvo premažete s pola namaza. Po njemu rasporedite ploške šunke.
  4. Nastavite s redom ocijeđenih pečenih paprika i ploškama mozzarelle, preko toga stavite red ploški zimske kobasice i po njoj rasporedite preostali namaz. Poklopite kruhom i stisnite sendvič.
  5. Omotajte ga aluminijskom folijom i stavite između dviju kuhinjskih dasaka. Gornju dasku opteretite utegom i tako držite u hladnjaku nekoliko sati.
  6. Prije posluživanja uklonite uteg, odmotajte foliju, sendvič narežite na 4 dijela i poslužite.
  7. Tako u foliju umotan sendvič pogodan je da ga ponesete na put ili piknik.

Savjet: Za namaz možete koristiti Ajvar Podravka.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa