Piletina s povrćem u umaku od sira

Pileći file s povrćem prelijte umakom od sira i uživajte uz bijelo vino u nježnom obroku.

  • 25 min
  • Jednostavno
Piletina s povrćem u umaku od sira

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Pileće filee posolite, pospite mljevenim paprom, ulijte vino i ulje te ostavite kratko marinirati. Za to vrijeme povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, neprestano miješajući.
  4. Meso stavite na zagrijanu tavu i popecite s obiju strana do zlatnorumene boje.

Posluživanje: Piletinu i povrće poslužite preliveno umakom od sira.

Savjet: Ako niste ljubitelj mesa, ovaj recept možete pripremiti i tako da umjesto mesa povećate količinu povrća.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja