Gulaš od divljači
- Recept by coolinarika.com -Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima.
Priprema
Marinada: Vino, ocat, klinčiće, borovice, vodu i malo soli stavite u posudu na vatri i kratko prokuhajte. Ostavite neka se ohladi Meso narežite na kocke. Prelijte ga s marinadom i ostavite oko 12 sati na hladnom mjestu. Na masti ispržite nasjeckani luk. Kad dobije zlatnožutu boju dodajte narezanu slaninu. Kratko je popržite a zatim dodajte narezano meso, mažuran, češnjak, lovorov list. Polagano pirjajte uz podlijevanje s marinadom i vodom sve dok meso do pola omekša. Zatim dodajte brašno, rajčicu koncentrat podlijte s vodom toliko da dobijete ukupnu količinu oko 2 litre, dolijte konjak, začine po želji i kuhajte još oko 15 minuta
Savjet: Poslužite s njokima od krumpirovog tijesta.Autor fotografije: Goran Šerbula