Punjene palačinke á la sarma
- Recept by coolinarika.com -Zarolajte omiljene sastojke u finu palačinku i uživajte u slanom zamotuljku od mesa, sira i šampinjona.
![Punjene palačinke á la sarma](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2b6477c0-638d-11eb-855b-0242ac12005d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Šampinjone ocijedite i popecite na zagrijanoj tavi dok tekućina ne ispari, zatim dodajte meso i pirjajte miješajući dok se meso ne popeče. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Smjesu šampinjona i mesa ohladite, a zatim u nju umiješajte pripremljeni Fant i kuhanu rižu. Za smjesu za palačinke pomiješajte glatko brašno, kukuruzno brašno, jaja, mlijeko, mineralnu vodu, malo soli i kim, pa dobro izmiješajte i od smjese ispecite 12 palačinki. U svaku palačinku stavite dio nadjeva, zamotajte kao sarmu i posložite u namašćenu posudu za pečenje. Prelijte vrhnjem za kuhanjem i po površini naribajte sir. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 ᵒC oko 30 minuta da dobije zlatnožutu boju.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Savjet: Koristiti ulje.