Punjene palačinke á la sarma
- Recept by coolinarika.com -Zarolajte omiljene sastojke u finu palačinku i uživajte u slanom zamotuljku od mesa, sira i šampinjona.
Priprema
Šampinjone ocijedite i popecite na zagrijanoj tavi dok tekućina ne ispari, zatim dodajte meso i pirjajte miješajući dok se meso ne popeče. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Smjesu šampinjona i mesa ohladite, a zatim u nju umiješajte pripremljeni Fant i kuhanu rižu. Za smjesu za palačinke pomiješajte glatko brašno, kukuruzno brašno, jaja, mlijeko, mineralnu vodu, malo soli i kim, pa dobro izmiješajte i od smjese ispecite 12 palačinki. U svaku palačinku stavite dio nadjeva, zamotajte kao sarmu i posložite u namašćenu posudu za pečenje. Prelijte vrhnjem za kuhanjem i po površini naribajte sir. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 ᵒC oko 30 minuta da dobije zlatnožutu boju.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Savjet: Koristiti ulje.