Lino Lada Gold torta
- Recept by coolinarika.com -Ovom dekadentnom, no ipak laganom tortom uljepšat ćete rođendanska slavlja, posebne prigode, ali i one sasvim obične dane, kada je najveći užitak pronaći malo vremena za sebe i počastiti se jednom lijepom velikom kriškom. Ili dvije. 🙂********************************************Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu i suradnji.
Priprema
Odvojite 200 ml mlijeka, pa u njemu razmutite šećer u prahu i puding. Ostatak stavite kuhati, kad zakipi ukuhajte puding. Kremu ohladite. Mikserom izradite maslac, Lino Ladu Gold i dodajte ohlađenu kremu. Pjenasto umiješate i dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kod pripreme bijele kreme je isti postupak kuhanja, samo se u odvojeno mlijeko, puding i šećer u prahu doda kokos. Skuhanu kremu isto stavite da se ohladi. U izrađen maslac, šećer i Lino Ladu milk dodajte ohlađena krema, također pjenasto izmiksajte. Za biskvit, bjelanjke izmiksajte sa 150 g šećera u prahu, dodajte ostatak šećera pomiješanog s lješnjacima. Podijelite u dva kalupa promjera Φ 26 i stavite sušiti na 160°C 35 minuta. Beze koru od lješnjaka radite na isti način kao biskvit, samo je sušite na 160°C 45 minuta. Biskvit premažite s 2 žlice bijele kreme i dvije žice tamne kreme, stavite beze koru koju premažite s 100 g Lino Lade Gold, zatim premažite bijelom, te tamnom kremom, stavite biskvit, premažite bijelom kremom i završite tamnom kremom. Pripremljenu tortu ostavite da odstoji 12 sati. Prelijte i ukrasite po želji.
Posluživanje: Poslužite u ugodnom društvu.
Savjet: Beze kore možete pripremiti dan ranije i čuvati ih u hermetički zatvorenoj posudi.