Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Lino Lada Gold torta

Ovom dekadentnom, no ipak laganom tortom uljepšat ćete rođendanska slavlja, posebne prigode, ali i one sasvim obične dane, kada je najveći užitak pronaći malo vremena za sebe i počastiti se jednom lijepom velikom kriškom. Ili dvije. 🙂********************************************Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu i suradnji.

  • 120 min
  • Složeno
Lino Lada Gold  torta

Sastojci

Za tamnu kremu

Za bijelu kremu

Za biskvit

  • 300 g krupno mljevenih lješnjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 300 g bjelanjaka

Za nougat beze

Priprema

  1. Odvojite 200 ml mlijeka, pa u njemu razmutite šećer u prahu i puding. Ostatak stavite kuhati, kad zakipi ukuhajte puding. Kremu ohladite.
  2. Mikserom izradite maslac, Lino Ladu Gold i dodajte ohlađenu kremu. Pjenasto umiješate i dodajte izmiksano slatko vrhnje.
  3. Kod pripreme bijele kreme je isti postupak kuhanja, samo se u odvojeno mlijeko, puding i šećer u prahu doda kokos. Skuhanu kremu isto stavite da se ohladi.
  4. U izrađen maslac, šećer i Lino Ladu milk dodajte ohlađena krema, također pjenasto izmiksajte.
  5. Za biskvit, bjelanjke izmiksajte sa 150 g šećera u prahu, dodajte ostatak šećera pomiješanog s lješnjacima.
  6. Podijelite u dva kalupa promjera Φ 26 i stavite sušiti na 160°C 35 minuta.
  7. Beze koru od lješnjaka radite na isti način kao biskvit, samo je sušite na 160°C 45 minuta.
  8. Biskvit premažite s 2 žlice bijele kreme i dvije žice tamne kreme, stavite beze koru koju premažite s 100 g Lino Lade Gold, zatim premažite bijelom, te tamnom kremom, stavite biskvit, premažite bijelom kremom i završite tamnom kremom.
  9. Pripremljenu tortu ostavite da odstoji 12 sati. Prelijte i ukrasite po želji.

Posluživanje: Poslužite u ugodnom društvu.

Savjet: Beze kore možete pripremiti dan ranije i čuvati ih u hermetički zatvorenoj posudi.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja