Flambirana piletina sa šparogama
- Recept by coolinarika.com -Rasplamsajte kulinarski "žar" u finom jelu od piletine i šparoga i uživajte u mekoći zalogaja prožetima konjakom i oraščićima.
Priprema
Piletinu posolite i popaprite, pospite brašnom, a zatim pržite na mješavini maslaca i ulja sa svih strana dok ne porumeni. Dodajte sitno narezani luk, pržite oko 2 minute dok ne omekša. Ulijte konjak i pažljivo zapalite. Ulijte 300 ml vode, dodajte temeljac i prokuhajte. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 10 minuta dok piletina nije skoro gotova. Dodajte šparoge u umak, poklopite i kuhajte još 5 minuta da šparoge omekšaju. Umiješajte vrhnje i naribani muškatni oraščić. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (5 minuta) i ocijedite.
Posluživanje: Flambiranu piletinu poslužite s umakom i kuhanom tjesteninom.
Savjet: Šparoge prethodno očistite od zadebljanih dijelova.