Chicken wok

Izazov je raditi u prehrambenoj kompaniji, baviti se sportom, pisanjem i amaterskim kulinarstvom. Zna to Nikola Grabar iz Korporativnih komunikacija koji nam je u povodu Podravkinih 75 otkrio kako priprema svoj omiljeni chicken wok.

  • 30 min
  • Jednostavno
Chicken wok

Sastojci

Priprema

  1. Špagete skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Meso narežite na trakice, a mrkvu i korijen celera na tanke rezance. Papriku i tikvice također narežite na rezance, a gljive na manje komade.
  3. U woku na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite uz miješanje do zlatne boje. Meso šupljom grabilicom izvadite sa strane.
  4. U wok stavite narezano korjenasto povrće i kratko popecite uz miješanje. Zatim dodajte preostalo povrće i gljive. Popecite da povrće ostane al dente. Vratite meso u wok.
  5. Ulijte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta, pirjajte nekoliko minuta i dodajte sojin umak. Umiješajte ocijeđene špagete i gotovo jelo pospite narezanim mladim lukom.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Za bogatije jelo, prije posluživanja pospite ga grubo zdrobljenim indijskim oraščićem.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...