Chicken wok
- Recept by coolinarika.com -Izazov je raditi u prehrambenoj kompaniji, baviti se sportom, pisanjem i amaterskim kulinarstvom. Zna to Nikola Grabar iz Korporativnih komunikacija koji nam je u povodu Podravkinih 75 otkrio kako priprema svoj omiljeni chicken wok.
![Chicken wok](https://podravkaiovariations.azureedge.net/9ba5c6e4-4b92-11ed-8426-8a0cee334531/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Špagete skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi i ocijedite. Meso narežite na trakice, a mrkvu i korijen celera na tanke rezance. Papriku i tikvice također narežite na rezance, a gljive na manje komade. U woku na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite uz miješanje do zlatne boje. Meso šupljom grabilicom izvadite sa strane. U wok stavite narezano korjenasto povrće i kratko popecite uz miješanje. Zatim dodajte preostalo povrće i gljive. Popecite da povrće ostane al dente. Vratite meso u wok. Ulijte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta, pirjajte nekoliko minuta i dodajte sojin umak. Umiješajte ocijeđene špagete i gotovo jelo pospite narezanim mladim lukom.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Za bogatije jelo, prije posluživanja pospite ga grubo zdrobljenim indijskim oraščićem.