Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom
- Recept by coolinarika.com -Savršeno rješenje za ljubitelje povrtnih i mesnih zalogaja nalazi se u tanjuru variva od kelja i slanutka, posluženog s kranjskom kobasicom.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da omekša. Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, te sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte još 2-3 minute na laganoj vatri. Kelj operite, očistite od tvrdih dijelova pa listove narežite na široke rezance. Dodajte u posudu i zalijte vodom tako da prekrije sadržaj. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte sol i mljeveni papar, kranjske kobasice narezane na ploške te ocijeđeni slanutak iz konzerve. Kuhajte još 15-ak minuta te dodatno začinite po ukusu.
Posluživanje: Poslužite odmah toplo.
Savjet: Po želji varivu možete dodati pasiranu rajčicu.