Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom

Savršeno rješenje za ljubitelje povrtnih i mesnih zalogaja nalazi se u tanjuru variva od kelja i slanutka, posluženog s kranjskom kobasicom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da omekša.
  2. Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, te sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte još 2-3 minute na laganoj vatri.
  3. Kelj operite, očistite od tvrdih dijelova pa listove narežite na široke rezance.
  4. Dodajte u posudu i zalijte vodom tako da prekrije sadržaj. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte sol i mljeveni papar, kranjske kobasice narezane na ploške te ocijeđeni slanutak iz konzerve. Kuhajte još 15-ak minuta te dodatno začinite po ukusu.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Po želji varivu možete dodati pasiranu rajčicu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma