Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom

Savršeno rješenje za ljubitelje povrtnih i mesnih zalogaja nalazi se u tanjuru variva od kelja i slanutka, posluženog s kranjskom kobasicom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom

Sastojci

Priprema

  1. Dodajte u posudu i zalijte vodom tako da prekrije sadržaj. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte sol i mljeveni papar, kranjske kobasice narezane na ploške te ocijeđeni slanutak iz konzerve. Kuhajte još 15-ak minuta te dodatno začinite po ukusu.
  2. Kelj operite, očistite od tvrdih dijelova pa listove narežite na široke rezance.
  3. Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, te sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte još 2-3 minute na laganoj vatri.
  4. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da omekša.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Po želji varivu možete dodati pasiranu rajčicu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce