Varivo s mesnim okruglicama

Mesne okruglice idealne su za šarm jela, a u laganom varivu s ječmom i povrćem dobit ćete finu kombinaciju na svojoj žlici.

  • 40 min
  • Jednostavno
Varivo s mesnim okruglicama

Sastojci

  • 400 g mljevenog pilećeg mesa
  • 80 g ječmene kaše
  • 50 g mladog špinata
  • 400 g kelja
  • 1 Vegeta Natur kokošja kocka
  • 2 mrkve
  • 50 g luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica narezanog peršina
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • sol
  • 1 žumanjak
  • 50 g kruha (usitnjen)

Priprema

  1. Ječmenu kašu stavite kuhati u kipuću vodu i kuhajte dok ne omekša.
  2. Mljevenom mesu dodajte kruh, žumanjak, sol, mljeveni crni papar, peršin i dobro izmiješajte.
  3. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk, popecite da bude staklast i dodajte mrkvu narezanu na ploške. Kratko popecite te ulijte oko 1 l tople vode.
  4. Kad zakipi, dodajte Vegeta Natur kokošju kocku.
  5. Od mesne smjese oblikujte kuglice i dodajte u jelo. Umiješajte opran i narezan kelj te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  6. Potkraj kuhanja dodajte listiće špinata, ocijeđenu ječmenu kašu, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Ako volite pikantnije, dodajte Vegeta Maestro Chilli u mesne okruglice ili u varivo.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh