BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Party torta za Valentinovo

Jednostavna uživancija, riječi su koje najbolje opisuju nježnu party tortu ukrašenu ljubavnim porukama. Ovu slasticu bez glutena, dekorirajte fondantom ili čokoladom i osvojite već ovog Valentinova nepca i srca onih kojima je namijenjena. 

  • 60 min
  • Jednostavno
Party torta za Valentinovo

Sastojci

Za bijelu kremu:

Za ukrašavanje:

  • srca od fondanta i/ili čokolade

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. U posudu za miješanje uspite mješavinu za muffine dodajte jaja, ulje i vodu. Miješajte mikserom 2 minute da dobijete glatku smjesu.
  2. Dno kalupa za tortu (ø 18 cm) obložite papirom za pečenje. Smjesu za biskvit ulijte u kalup. Pecite u pećnici oko 45 min. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi 10 minuta.
  3. Uklonite kalup i ostavite biskvit da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što ga prerežete na tri dijela i nadjenete kremom i voćnim namazom.
  4. Pripremite kremu tako da istučete šlag, a zatim umiješajte sir mascarpone. Biskvit premažite tankim slojem kreme i polovicom količine voćnog namaza.
  5. Poklopite drugim dijelom biskvita pa premažite tankim slojem kreme i preostalim voćnim namazom te poklopite trećim dijelom biskvita.

Posluživanje: Party tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji pa poslužite.

Savjet: Ukrase napravite od Dolcela Bijelog fondanta uz dodatak prehrambene boje i/ili od bijele čokolade uz dodatak prehrambene boje. 

Rajčica

Za rajske užitke