Bezglutenska party torta za Valentinovo
- Recept by coolinarika.com -Jednostavna uživancija, riječi su koje najbolje opisuju nježnu party tortu ukrašenu ljubavnim porukama. Ovu slasticu bez glutena, dekorirajte fondantom ili čokoladom i osvojite već ovog Valentinova nepca i srca onih kojima je namijenjena.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C, bez ventilatora (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). U posudu prikladnu za miksanje uspite sadržaj vrećice za biskvit, dodajte jaja, ulje i 80 ml mlijeka. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu Dno kalupa za tortu (ø 18 cm) obložite papirom za pečenje. Smjesu za biskvit ulijte u kalup. Pecite u pećnici oko 45 min. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi 10 min, zatim nožem prođite po rubu kalupa kako bi se biskvit odvojio od kalupa. Uklonite kalup i ostavite biskvit da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što ga prerežete na tri dijela i nadjenete kremom i voćnim namazom. Za kremu u posudu ulijte 400 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2 minute. Biskvit premažite tankim slojem kreme i polovicom količine voćnog namaza. Poklopite drugim dijelom biskvita pa premažite tankim slojem kreme i preostalim voćnim namazom te poklopite trećim dijelom biskvita.
Posluživanje: Party tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji pa poslužite.
Savjet: Ukrase napravite od Dolcela Bijelog fondanta uz dodatak prehrambene boje i/ili od bijele čokolade uz dodatak prehrambene boje.