Voćne palačinke u umaku

Palačinke su toliko svestrane da se mogu naći i u predjelu, glavnom jelu i desertu, no palačinke u slatkom umaku s likerom nježnim će okusom upotpuniti vaš jelovnik.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Voćne palačinke u umaku

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Mješavinu za palačinke stavite u dublju zdjelu, dodajte vodu, limun šećer i izmiješajte pjenjačom u jednoličnu smjesu. Ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim ispecite palačinke.
  2. Breskve ocijedite, narežite, pa njima nadjenite palačinke.
  3. U visoku posudu ulijte hladno prokuhano mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Šlag hita, promiješajte i nastavite miksati do željene čvrstoće.
  4. Za umak na laganoj vatri, uz miješanje, otopite džem marelice. Po potrebi dodajte 1-2 žlice vode.

Posluživanje: Nadjevene palačinke prelijte umakom od marelica i poslužite sa Šlag hitom.

Savjet: Ovako pripremljene palačinke savršeno se slažu sa slatkim kao i sa slanim nadjevom.Od pripremljenih palačinki možete pripremiti i tortu, a ako mješavini dodate manje vode možete pripremiti i drobljenac ili popularno zvani Šmarn.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina