Voćne palačinke u umaku
- Recept by coolinarika.com -Palačinke su toliko svestrane da se mogu naći i u predjelu, glavnom jelu i desertu, no palačinke u slatkom umaku s likerom nježnim će okusom upotpuniti vaš jelovnik.
Priprema
Mješavinu za palačinke stavite u dublju zdjelu, dodajte vodu, limun šećer i izmiješajte pjenjačom u jednoličnu smjesu. Ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim ispecite palačinke. Breskve ocijedite, narežite, pa njima nadjenite palačinke. U visoku posudu ulijte hladno prokuhano mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Šlag hita, promiješajte i nastavite miksati do željene čvrstoće. Za umak na laganoj vatri, uz miješanje, otopite džem marelice. Po potrebi dodajte 1-2 žlice vode.
Posluživanje: Nadjevene palačinke prelijte umakom od marelica i poslužite sa Šlag hitom.
Savjet: Ovako pripremljene palačinke savršeno se slažu sa slatkim kao i sa slanim nadjevom.Od pripremljenih palačinki možete pripremiti i tortu, a ako mješavini dodate manje vode možete pripremiti i drobljenac ili popularno zvani Šmarn.