Čokoladni desert u čaši
- Recept by coolinarika.com -Fantastičnu čokoladnu poslasticu za dvoje u kombinaciji pudinga od čokolade i jagoda, pospite nasjeckanim pistacijama i uživajte.
Priprema
Marmeladu razmutite sa 3 žlice vode. Razmrvljenom keksu dodajte pripremljenu marmeladu i promiješajte. Kekse rasporedite na dno čaša (4 komada Ø 7 cm). Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i oko 5 žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte, a kad zakipi, maknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1 – 2 minute. Vrući puding odmah istresite u drugu posudu i, povremeno miješajući, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. U ohlađeni puding umiješajte liker i slatko vrhnje istučeno u šlag. Jagode narežite na ploške i posložite s unutarnje strane staklenke tako da imate jasno vidljiv presjek jagode kroz staklo. Kremu izlijte u čaše, poravnajte te stavite u hladnjak do posluživanja.
Posluživanje: Slasticu ukrasite narezanim jagodama i pospite nasjeckanim pistacijama.
Savjet: Ako koristite WECK® staklenke s poklopcem, slasticu možete bilo kamo odnijeti kao poklon iznenađenje dragoj osobi.