Njoki od bundeve
- Recept by coolinarika.com -Glamur jeseni najljepše se reflektira u savršenim plodovima, a kada se pripreme jela i k tome dodaju sastojci poput sira kremozna gurmanska romansa može započeti.
![Njoki od bundeve](https://piovariations.cdn.podravka.net/9bfa34fc-6414-11eb-97ad-0242ac120043/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Oguljenu i očišćenu bundevu narežite na kockice, stavite u posudu za pečenje na aluminijsku foliju te prekrijte folijom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta, da omekša. Pečenu bundevu usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi. U posudu stavite suhu mješavinu pirea od krumpira, sol, slatku papriku, muškatni oraščić, glatko brašno i rižino brašno te izmiješajte. Dodajte pire od bundeve, ricottu, jaja, parmezan, zamijesite tijesto i stavite na pobrašnjenu podlogu da se malo odmori. Tijesto podijelite na nekoliko dijelova i svaki oblikujte u valjak. Izrežite njoke podjednake veličine i svaki pritisnite vilicom da dobijete utore. Pritom ruke dobro pobrašnite da se tijesto ne lijepi. U većoj posudi zagrijte posoljenu vodu. Jedan po jedan spustite njoke u vodu i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još 1 minutu. Izvadite ih šupljom žlicom. U većoj posudi zagrijte posoljenu vodu. Jedan po jedan spustite njoke u vodu i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još 1 minutu. Izvadite ih šupljom žlicom.
Posluživanje: Pospite ih parmezanom i poslužite odmah tople.
Savjet: Njoke možete pripremiti unaprijed, smrznuti ih tako da ostanu razdvojeni, a zatim skuhati kad pripremate jelo.