Riba u škartocu

Zapakiranu ribu poslužite s kuhanim krumpirom koji ste posuli nasjeckanim peršinom i nakapali maslinovim uljem.

  • 20 min
  • Jednostavno
Riba u škartocu

Sastojci

  • 1 žlica Vegete Natur za ribu
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 limuna
  • 200 g cherry rajčica
  • 4 fileta bijele ribe (oslić, brancin) oko 600 g

Priprema

  1. Riblje filete pospite Vegetom Natur za ribu.
  2. Papir za pečenje narežite na 4 komada veličine 40 cm × 40 cm i premažite ga maslinovim uljem.
  3. Na pripremljeni papir položite filet ribe, po njemu rasporedite na kolutove narezan limun i rajčice narezane na polovice. Pokapajte maslinovim uljem i zatvorite da dobijete škartoc.
  4. Ponovite tako da dobijete 4 škartoca.
  5. Pripremljene škartoce stavite na lim za pečenje i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C.

Posluživanje: Ribu poslužite s kuhanim krumpirom koji ste posuli nasjeckanim peršinom i nakapali maslinovim uljem.

Savjet: Prije nego što zatvorite škartoc, ribu možete nakapati i suhim bijelim vinom.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”