Čokoladna zimska torta

Čokoladna zimska torta s Lino Ladom Gold učinit će zimski ugođaj još čarobnijim, a toplina čokolade blagdanske dane nezaboravnim vremenom.

  • 50 min
  • Jednostavno
Čokoladna zimska torta

Sastojci

Biskvit

Krema

  • 1 Puding okus čokolada Dolcela
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g čokolade
  • 60 g šećera
  • 1 Bourbon Vanilija šećer Dolcela
  • 80 g maslaca
  • 100 g Lino Lade Gold
  • 4-5 korneta (raznih veličina)
  • kokos u prahu za posipati
  • bijele i zlatne kuglice za ukrašavanje

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, liker i 150 ml vode. Promiješajte el. miješalicom u jednoličnu smjesu pa umiješajte otopljenu čokoladu.
  2. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte ø24 cm. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
  3. Za to vrijeme napravite kremu. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i dodajte natrganu čokoladu da se otopi.
  4. Umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Maknuti s vatre i odmah u vruće dodajte maslac.
  5. Dobro promiješate i ostavite kremu da se hladi, pri tome više puta promiješati smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.
  6. Kad je biskvit pečen i ohlađen prerežite ga po pola i premažite kremom. Poklopite drugim dijelom biskvita i ostavite u hladnjaku da se krema dobro ohladi.
  7. Za ukrasiti premažite površinu torte Lino ladom nougat. Kornete (koje narežite na razne veličine) također premažite Lino ladom nugat i posložite po površini.

Posluživanje: Sve pospite snjegom od kokosova brašna i ukrasite bijelim i zlatnim kuglicama.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...