Losos s koricom od tikvica

Losos je uvijek dobrodošao na našem jelovniku, a tek jedna od njegovih odlika je jednostavnost pripreme. Zapečen s tikvicama čini ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo, jer riječ je o dvjema namirnicama kojima je potreba kratka termička obrada.

  • 30 min
  • Jednostavno
Losos s koricom od tikvica

Sastojci

Priprema

  1. Losos pospite Vegetom Natur za ribu te koprom.
  2. Stavite ga s kožom prema dolje u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.
  3. Tikvice naribajte na ribež, pospite paprom, malo posolite i promiješajte.
  4. Smjesu nanesite na filete lososa pa nakapajte maslinovim uljem.
  5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.

Posluživanje: Poslužite losos s kuhanim krumpirima.

Savjet: Losos nemojte predugo peći, tako će ostati sočan kao da je poširan. Tikvicama možete dodati i 70 g listića badema koji će ovom jelu dati hrskavost.

Gulaš

Inspirirani tradicijom