Losos s koricom od tikvica
- Recept by coolinarika.com -Losos je uvijek dobrodošao na našem jelovniku, a tek jedna od njegovih odlika je jednostavnost pripreme. Zapečen s tikvicama čini ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo, jer riječ je o dvjema namirnicama kojima je potreba kratka termička obrada.

Priprema
Losos pospite Vegetom Natur za ribu te koprom. Stavite ga s kožom prema dolje u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Tikvice naribajte na ribež, pospite paprom, malo posolite i promiješajte. Smjesu nanesite na filete lososa pa nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.
Posluživanje: Poslužite losos s kuhanim krumpirima.
Savjet: Losos nemojte predugo peći, tako će ostati sočan kao da je poširan. Tikvicama možete dodati i 70 g listića badema koji će ovom jelu dati hrskavost.