Pečeni losos u medenom umaku

Losos u umaku od meda i limuna poslužite s kuhanim povrćem i uživajte u laganoj večeri.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pečeni losos u medenom umaku

Sastojci

Priprema

  1. Pomiješajte med, limunov sok, Vegetu Natur univerzal i slatku papriku.
  2. Losos očistite, operite, natrljajte s dvije žličice Vegete Natur univerzal i pecite na dvije žlice zagrijanog ulja do zlatne boje.
  3. Zatim ih preokrenite, dodajte preostalo ulje, nasjeckani češnjak i papar pa kratko popecite.
  4. Losos izvadite, a u tavu u kojoj se pekao losos dodajte pripremljenu smjesu od meda i limun narezan na kriške.
  5. Umak kratko prokuhajte.

Posluživanje: Pečeni losos prelijte pripremljenim umakom i poslužite s kuhanom rižom i salatom.

Savjet: Losos pecite tako da je koža okrenuta prema dolje. Losos možete poslužiti i s kuhanim povrćem (brokula, cvjetača, mrkva).

Gulaš

Inspirirani tradicijom