Čobanac sa žličnjacima

Čobanac je tradicionalno jelo koje se priprema u bakrenom kotliću i na prirodnoj vatri, stoga su mu pravi dekor vrt ili okućnica, kampiranja, fešte na otvorenom i druge prigode u kojima se u društvu dobro jede.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Čobanac sa žličnjacima

Sastojci

Za žličnjake:

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja.
  2. Dodajte junetinu i svinjetinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte da meso omekša.Potkraj kuhanja dodajte vino i ukuhajte žličnjake.
  3. Za žličnjake, brašnu dodajte jaje, vodu i malo soli. Dobro izmiješajte, a zatim uz pomoću žlice formirajte žličnjake.

Posluživanje: Poslužite toplo i po želji sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Junetinu i svinjetinu možete zamijeniti teletinom i janjetinom.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima