Mirisne krumpirove pole iz pećnice

Pole su oduvijek s nama, mijenjaju se nadjevi, uljepšavaju dekoracije, ali okus im je uvijek besprijekorno savršen.

  • 70 min
  • Jednostavno
Mirisne krumpirove pole iz pećnice

Sastojci

  • 1 žličica Vegeta Maestro vlasca
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • 1 kg mladih krumpira (veći komadi)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica Vegete Natur za hrskave krumpiriće (15 g)
  • 250 g kremastog sira (ili ricotte)
  • 1 žličica limunova soka

Priprema

  1. Pečene krumpire pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i promiješajte da se oblože začinima.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 1 sat, odnosno dok ne dobiju rumenu boju.
  3. Pustite da kratko odstoje, a za to vrijeme siru dodajte limunov sok, protisnuti češnjak, vlasac i malo soli. Promiješajte.
  4. U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje složite krumpire, pokapajte uljem te ih okrenite da prerezani dio bude gore.
  5. Krumpir dobro operite, prerežite na pola i osušite.

Posluživanje: Na svaki topli krumpir stavite žličicu nadjeva od sira i poslužite.

Savjet: U nadjev možete dodati chilli u prahu.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini