Zapečene palačinke s ajvarom

Palačinke u slanom izdanju nadjevene špinatom, sirom i ajvarom savršeno će se uklopiti i u toplom i u hladnom predjelu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Zapečene palačinke s ajvarom

Sastojci

Za nadjev

Priprema

  1. Mješavini za palačinke postupno dodajte vodu i zamiješajte glatko tekuće tijesto. Ostavite ga odmarati oko 15 minuta.
  2. Dobro zagrijte tavu (Ø 24 cm) premazanu uljem i od pripremljenog tijesta ispecite tanke palačinke.
  3. Za nadjev špinat pustite da se odmrzne, a zatim ga dobro ocijedite. Svježem siru dodajte sir ribanac, kiselo vrhnje, ocijeđeni špinat, sol, mljeveni papar i sve dobro promiješajte.
  4. Na palačinku stavite žlicu ajvara i premažite. Po ajvaru u malim hrpicama rasporedite nadjev, a zatim palačinku preklopite na pola. Pritisnite rukom da se nadjev poravna, zatim savijte u tuljac.
  5. Zamotane palačinke posložite u nizu na lim prekriven papirom za pečenje. Po njima pospite sir ribanac i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na 10-ak minuta, da se sir otopi.

Posluživanje: Ovako pripremljene palačinke možete poslužiti tople i hladne.

Savjet: Umjesto špinata ili dijela sira možete koristiti narezanu Šunku u ovitku Podravka.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”