Tjestenina cjelozrnata s puretinom, špinatom i pinjolima

Ukoliko volite mediteranski ugođaj i na tanjuru, integralna tjestenina s puretinom, špinatom i pinjolima idealan je izbor, jer ovako pripremljena jamči užitak u jednostavnom i hranjivom obroku. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Tjestenina cjelozrnata s puretinom, špinatom i pinjolima

Sastojci

Priprema

  1. Listove špinata operite i blanširajte tako da ih kratko uronite u vrelu vodu
  2. Ocijeđeni špinat nasjeckajte. Češnjak fino nasjeckajte a puretinu narežite na trakice. Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu.
  3. Na zagrijanom ulju popecite meso do zlatne boje i dodajte češnjak samo da zamiriši. Dodajte pripremljeni špinat i ulijte vrhnje za kuhanje i jogurt.
  4. Začinite sa soli, crnim paprom, muškatnim oraščićem i pustite kratko da kuha.
  5. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte da se umak poveže sa tjesteninom.

Posluživanje: Poslužite odmah u dubokom tanjuru posuto poprženim pinjolima.

Savjet: Da bi špinat sačuvao zelenu boju nakon blanširanja potopite ga u hladnu vodu da se brzo ohladi.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži