Teleći kotleti na salati od rikule i gljiva
- Recept by coolinarika.com -Bukovače, lisičarke ili shitake gljive savršeno će se uklopiti na tanjuru uz slasne teleće kotlete.
Priprema
Tanko narezane kotlete pospite Vegetom Natur i crnim paprom. Na dobro zagrijanom ulju u tavi kratko popecite meso s obiju strana. Meso zatim stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Pečeno meso premažite omekšanim maslacem. Pokrijte ga da odstoji dok pripremate ostatak jela. Gljive očistite i narežite na veće komade. Na 2 žlice ulja popecite gljive. Lagano ih posolite, popaprite i ostavite da se malo ohlade. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i origano. Gljivama dodajte rikulu pa sve prelijte pripremljenim umakom.
Posluživanje: Za posluživanje na tanjur stavite salatu, preko nje narezane teleće kotlete, pospite listićima sira ribanca i poslužite.
Savjet: Za ovu salatu najbolje je koristiti kombinaciju gljiva, pa predlažemo bukovače, lisičarke ili shitake.Dio rikule možete zamijeniti i drugom samoniklom salatom.