Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Teleći kotleti na salati od rikule i gljiva

Bukovače, lisičarke ili shitake gljive savršeno će se uklopiti na tanjuru uz slasne teleće kotlete.

  • 40 min
  • Jednostavno
Teleći kotleti na salati od rikule i gljiva

Sastojci

Salata

  • 250 g gljiva

Salata

  • 20 g maslaca

Salata

  • sol

Salata

  • 80 ml maslinova ulja

Salata

  • 1 žlica limunova soka

Salata

Salata

  • 100 g rikule

Priprema

  1. Tanko narezane kotlete pospite Vegetom Natur i crnim paprom. Na dobro zagrijanom ulju u tavi kratko popecite meso s obiju strana.
  2. Meso zatim stavite u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
  3. Pečeno meso premažite omekšanim maslacem. Pokrijte ga da odstoji dok pripremate ostatak jela.
  4. Gljive očistite i narežite na veće komade. Na 2 žlice ulja popecite gljive.
  5. Lagano ih posolite, popaprite i ostavite da se malo ohlade. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i origano.
  6. Gljivama dodajte rikulu pa sve prelijte pripremljenim umakom.

Posluživanje: Za posluživanje na tanjur stavite salatu, preko nje narezane teleće kotlete, pospite listićima sira ribanca i poslužite.

Savjet: Za ovu salatu najbolje je koristiti kombinaciju gljiva, pa predlažemo bukovače, lisičarke ili shitake.Dio rikule možete zamijeniti i drugom samoniklom salatom.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...